Overlast; hoe zit dat nou?
Overlast; hoe zit dat nou?
Overlast … een oorzaak van ergernis of soms erger. Bijvoorbeeld door geluid, een verward persoon, onveiligheid, vervuiling, criminaliteit …
Hoe is overlast wettelijk geregeld? Welke partijen zijn daarbij betrokken? Hoe ben je tegen overlast beschermd? Welke partijen spelen daarbij een rol en hoe organiseer je deze bescherming? Waar en hoe kun je overlast het best melden? En wat betekent het wanneer je als huurder in een gemengd complex woont? Wanneer wordt een huurcontract ontbonden of een pand zelfs gesloten? Wat is goed huurdersgedrag als het gaat om overlast en wat zijn de rechten en plichten van zowel de huurder als de verhuurder? Wat is een gedragsaanwijzing en wie legt deze op? Wat als het echt uit de hand loopt? Wat is de rol van de gemeente, de politie, wooncorporatie of zelfs de rechter? Vragen hierover komen altijd op een ongelegen moment.
Natuurlijk hoop je dat het niet nodig is om kennis van deze materie te hebben. De vele vragen en klachten over overlast maken helaas duidelijk dat het belangrijk is om op voorhand over gedegen kennis van dit onderwerp te beschikken.
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor leden van huurbelangenorganisaties en bewonerscommissies.
Na deze training …
– ken je de belangrijkste wetten en regels rondom overlast
– weet je hoe te handelen wanneer er sprake is van overlast
– kun je huurders hierover goed informeren
Aanmelden?
Mail naar: info@huurdershuis.nl en we nemen contact met u op!
Terug naar trainingen
Terug naar home