Trainingen
Algemeen
Onze maatwerktrainingen, afgestemd op uw concrete praktijk, worden verzorgd in kleine groepen door ervaren toptrainers.
Francis Bevers geeft u graag meer informatie over onze trainingen.
U kunt haar mailen: f.bevers@huurdershuis.nl of bellen: 06 – 11 56 88 64
Aanmelden?
Mail naar: info@huurdershuis.nl en we nemen contact met u op!
Ons trainingsaanbod
Door op een van onderstaande trainingen te klikken, wordt u automatisch naar de betreffende pagina doorgeleid.
- De Overlegwet (Wet Overleg Huurders Verhuurders)
Eén van de belangrijkste wetten waar je als bestuurder van een huurdersorganisatie of bewonerscommissie mee te maken hebt, is de overlegwet … - Huurprijzen; hoe, wat en waarom?
Het lijkt niet uit te leggen waarom de één voor een vergelijkbare of een zelfde woning minder huur betaalt dan de ander. Of toch wel?? - Huurders en een VVE; hoe zit dat nou?
In de zogenaamde ‘gemengde complexen’ wonen zowel huurders als kopers. De eigenaar van de verhuurde woningen is de corporatie en deze praat als eigenaar namens de huurders mee in de VVE (Vereniging Van Eigenaren). - Help! De afrekening servicekosten
Servicekosten … ze zijn een belangrijk deel van de woonlasten voor huurders. - De bewonerscommissie: wie, wat, waarom en hoe?
De rechten en plichten van de bewonerscommissie zijn in de Overlegwet duidelijk beschreven. Ken je ze? In deze praktische training gaan we op concrete voorbeelden in. - Inleiding huurrecht
Als huurdersbelangenorganisatie heb je niet alleen te maken met verschillende wetten, regels en besluiten. Soms kun je in de veelheid van regels en besluiten door de bomen het bos niet
meer zien … - Overlast; hoe zit dat nou?
Overlast … een oorzaak van ergernis of soms erger. Hoe ben je tegen overlast beschermd? - De Huurcommissie; hoe zit dat?
Wanneer je het niet eens bent met de verhuurder en je komt er samen niet uit, is het mogelijk de Huurcommissie in te schakelen … - Energie en Duurzaamheid; wat en hoe?
Na het klimaatakkoord van Parijs in 2015 is het de ambitie om écht werk te maken van energiebesparing en duurzaamheid van de woonsector. Dus ook van huurwoningen. Wat betekent dit uiteindelijk voor de huurder(-sorganisatie)?